Al 3 generaties een écht familiebedrijf

Het bedrijf Opticus bestaat al heel lang. In 1951 is de eerste winkel opgericht door Henk Devilee in Betje Wolffstraat op nummer 174. Toen als een van de eerste opticiens in de regio Den Haag. De aanloop van klanten was enorm en omdat brillen maken toen veel meer tijd in beslag nam dan nu, werkte er al gauw veel personeel in de zaak. Daar is ook de basis gelegd van het grote, trouwe klantenbestand van nu.

In 1958 werd “Winkelcentrum Leyweg” gebouwd. Aangezien Opticus uit zijn jasje groeide werd besloten een tweede winkel te openen. Dit was op de hoek van het winkelcentrum, langs de Hengelolaan, op nummer 541. Het bleek een gouden greep. De winkel was iets groter dan die aan de Betje Wolffstraat, en altijd was het er gezellig druk.

In de jaren ’70 kwam zoon Kees Devilee, net afgestudeerd van de optiekschool, werken in de winkel aan de Leyweg. Eind jaren ’80, toen vader Henk met pensioen ging, nam hij het bedrijf over. Eind 1998 overleed Kees op 49-jarige leeftijd plotseling. Zijn vrouw Annelies en broer Rob Devilee kregen vanaf dat moment de leiding over het bedrijf.

In 2001 kwam Kevin Devilee, de derde generatie, als stagiair van de optiekopleiding in de zaak werken. Na het behalen van zijn diploma in 2002 bleef hij bij Opticus werkzaam.

In 2004 werd winkelcentrum Leyweg, en ook de winkel van Opticus grondig verbouwd. De winkel werd compleet gemoderniseerd en er werd tevens een groot stuk aangebouwd. Eind 2010 werd afscheid genomen van het filiaal in de Betje Wolffstraat na 60 jaar trouwe dienst.

Begin 2011 nam Kevin het bedrijf definitief van zijn moeder over. Het jaar 2011 was hierdoor een dubbele mijlpaal. Het jaar waarin de derde generatie het bedrijf voortzette én het bedrijf zijn 60e verjaardag vierde.

In 2016 vierden we een heel jaar onze 65e verjaardag met een geheel nieuwe huisstijl en allemaal leuke acties. In 2017 werd een begin gemaakt van meerdere re-stylingen. Zo is er inmiddels een nieuwe leestafel, en zijn er nieuwe zonnebrilpresentaties en wandpresentaties. Vandaag de dag is Opticus dus een zeer modern en bruisend bedrijf. Er staan 7 medewerkers voor u klaar en de sfeer is altijd gezellig. Komt u ook eens een lekker kopje koffie drinken?

Focus op kwaliteit Focus op kwaliteit Oogmeting en service bij u thuis De modernste apparatuur Vriendelijk en bekwaam personeel

Nieuws

LEYWEG 541
2545 GG DEN HAAG
T. 070 366 27 74
E-MAIL
  WIJ ZIJN OPEN TOT 17.30  WIJ ZIJN GESLOTEN